Preporučeno, 2020

Izbor Urednika

Kako isključiti automatsku sinkronizaciju u aplikaciji iTunes

Ako koristite iTunes za upravljanje medijima na svim svojim iOS uređajima, vjerojatno ste bili razdraženi zbog činjenice da softver počinje sinkronizirati medije odmah nakon što uređaj povežete s računalom. Pa, svi smo bili tamo, i potrebno je puno vremena za dovršetak, pogotovo ako imate dosta sadržaja. Većina nas radije vrši postupak sinkronizacije po vlastitom nahođenju, a ne da automatski iTunes to učini umjesto nas. Međutim, postoji način da onemogućite tu značajku automatske sinkronizacije u aplikaciji iTunes. Kada to učinite, samo kliknite gumb Sinkroniziraj da biste ručno prenijeli sadržaj po svojoj volji. Pa, ako želite onemogućiti tu značajku, pogledajmo kako isključiti automatsku sinkronizaciju u aplikaciji iTunes:

Isključivanje automatske sinkronizacije u aplikaciji iTunes

Napomena : Uspio sam onemogućiti automatsku sinkronizaciju u najnovijoj stabilnoj inačici iTunes za Windows (12.6.2) kako bi spriječio da moj iPhone 7 Plus automatski prenosi i prima sadržaj. Čak i ako koristite iTunes na Macu, postupak je gotovo isti za oba operativna sustava.

Prije svega, povežite svoj iOS uređaj s računalom na kojem je instalirana najnovija inačica iTunes i jednostavno slijedite dolje navedene korake da biste onemogućili značajku automatske sinkronizacije u tren oka:

  • Nakon povezivanja uređaja s iOS-om primijetit ćete ikonu uređaja odmah ispod glavnog izbornika na usluzi iTunes. Jednostavno kliknite ikonu uređaja i prijeđite na sljedeći izbornik.

  • Ovdje, pod odjeljkom opcija koji se nalazi na desnom oknu, poništite potvrdni okvir pokraj opcije "Automatski sinkroniziraj kada je iPhone (ili iPod ili iPad) povezan" . Sada, kliknite na "Gotovo" koji se nalazi u gornjem desnom kutu kako biste spremili postavke. Ako želite ručno sinkronizirati svoj iTunes, jednostavno možete to učiniti tako da kliknete gumb Sync pored njega.

  • Sada pređite na Edit -> Preferences koji se nalazi u gornjem izborniku, kako biste onemogućili značajku automatske sinkronizacije. Također možete upotrijebiti tipku prečaca "Ctrl +" kako biste lako ušli u iTunes postavke.

  • Sada će se na zaslonu pojaviti mali prozor koji prikazuje sve postavke iTunes koje možete prilagoditi. Ovdje idite u odjeljak Uređaji i označite okvir pokraj opcije "Spriječite automatsko sinkroniziranje iPod-a, iPhona i iPada" . Kada završite s ovim, jednostavno kliknite U redu da biste spremili svoje postavke.

Pa, to je gotovo sve što trebate učiniti, kako biste zaustavili da iTunes automatski sinkronizira medije na svim vašim iOS uređajima.

Onemogućite iTunes automatsku sinkronizaciju s lakoćom

Ako ste osoba poput mene koja se uvijek uzrujala kad god je iTunes pokrenuo postupak sinkronizacije čim je uređaj povezan s računalom iz nekog drugog razloga, drago nam je da vam možemo pomoći da izađete iz takve situacije. Naravno, neki od vas mogu uživati ​​u korištenju ove značajke koja održava sve što je ažurirano samo povezivanjem s uređajem, ali osobno, volio bih to učiniti po vlastitoj volji. Pa, jeste li uspješno uspjeli onemogućiti automatsku sinkronizaciju u aplikaciji iTunes? Javite nam u odjeljku za komentare dolje.

Top